Svet savn

Svet savn


V II. nadstropju Gorskega wellness centra Bolfenk, nad bazenom, obdane z dnevno svetlobo, pogledom na pohorske gozdove in vonjem po smrekah, se razprostirajo savne, tepidarium, ledena jama, whirpool in Kneipp bazenček.

 

Savne preprosto način življenja


Skrb za zdravje, lepo telo in dobro počutje se za sodobnega človeka začne v savni. Blagodejni učinki, ki jih ima savnanje na zdravje, in zagotovljena protistresna terapija vsakemu obisku dodelijo dragocen pomen.

 

Povečava
Programska finska savna s kromoterapijo


Počivališče, kjer se izkorišča delovanje različnih barv in njihovih frekvenc na človeško telo. Da bi bili učinki še močnejši, smo dodali sproščujočo glasbo.

Učinki posameznih barv:

Rdeča povečuje dejavnost človeka in telesnih organov, krepi fizično moč telesa in duha. Najpogosteje jo uporabljamo skupaj z zelenim in modrim žarkom.

Rumena je barva razuma, nas razvedri, izboljšuje sposobnost mišljenja in duševno zdravje, krepi živčni sistem in povečuje telesno vitalnost.

Zelena je barva obnavljanja in skladnosti, pomirja in sprošča, znižuje krvni tlak, umirja dihalne težave in blaži preobčutljivost na vreme.

Modra je zdravilna in pomirjujoča. Deluje hladno, zato dobro dene pri nespečnosti in napetostih.

 

Povečava
Ekstremna finska savna


Najpogostejša oblika savnanja, namenjena krepitvi imunskega sistema, s tem pa tudi preprečevanju virusnih in bakterijskih obolenj. Ugodno vpliva na gibalni sistem in blaži stres. Visoka temperatura v savni povzroča izrazito potenje, kar pa zaradi suhe klime ne povzroča težav. Za maksimalen učinek popestrimo doživetje z naravnimi zelišči. Med samim savnanjem sproti nadomeščamo izgubljeno tekočino in minerale z zadostnim pitjem tekočine.

 

Povečava
Turška parna kopel


Turška savna izhaja iz orientalske kopališke kulture in pomeni segrevanje telesa s pomočjo vodne pare. Temperatura v turški savni je nižja (cca 45 °C) kot v finski, medtem ko je vlažnost zraka zelo visoka (90-95 %), kar je še posebno primerno za ljudi, ki ne prenesejo visokih temperatur.

Para blagodejno deluje na kožno povrhnjico in odpre pore v koži, kar omogoča globinsko razstrupljanje telesa in regeneracijo. 

Nadgradnja klasične turške savne je hammam, ki ima poleg osrednjega prostora za segrevanje s paro še dodaten prostor s segreto kamnito posteljo, za različne lepotno-zdravilne tretmaje, pilinge in obloge iz naravnih substanc.

 

Povečava
Aroma parna kopel


Parna savna, z dodatkom izbranih naravnih aroma esenc, ki blagodejno vplivajo na naš dihalni sistem in na naše psihofizično počutje.

 

Povečava
Cenik:

 

Individualni gostje:

4 urna vstopnica savne 15,00 €.
2,5 urna vstopnica savne od 19.00 do 21.30 ure 12,00 €,
3 urna vstopnica bazenski kompleks
in savne 18,50 €.


Hotelski/apartmajski gostje z obračunanim popustom:

4 urna vstopnica savne 12,00 €.
2,5 urna vstopnica savne od 19.00 do 21.30 ure 10,00 €,
3 urna vstopnica bazenski kompleks 
in savne 15,00 €.


Za otroke do 14. leta Wellness center ni primeren!

 

Informacije:


SPA - recepcija:

T: +386 2 603 55 06
E: info.spa@sc-pohorje.si

 

Facebook
Active Slo