Energijska pot Bolfenk v osrčju pohorskih gozdov


Lokacija:

Nad 1000 metri, na Mariborskem Pohorju, v naselju Bolfenk, dostop z gondolo ali z avtomobilom.

Namen poti:

Telesna in duševna sprostitev, čiščenje 7 telesnih energijskih centrov ali t.i. čaker, vzpodbuditev telesne energije ter celostne psiho-fizične podobe.

Čas poti:

Ni opredeljen, priporočen je 70 minut. Pot deluje zdravilno po treh obhodih.


Smerokaz zdravilnih točk:

Za sproščanje na poti je potrebno uporabiti zloženko z zemljevidom, ki jo kupite v recepciji hotela Bolfenk po ceni 1,00 EUR.
Začetek poti je v gozdičku pred hotelom Bolfenk, kjer se nahajajo 4 zdravilne točke, katerih opise najdete na označenih tablicah. Energijska pot vas iz tega gozdička pelje čez cesto, kjer se ravnate po označenih tablicah v desni smeri. Ob robu gozdička na desni tako najdete 5. zdravilno točko in skoraj na koncu obrobja gozdička še 6. . Pot nadaljujete skozi gozd proti cerkvici Sv. Bolfenka ob kateri kraljuje velika zdravilna bukev in prav pod njeno krošnjo se nahaja 7. zdravilna točka. Za cerkvico (hrbtna stran) se pot zaključi z 8. točko popolnega čiščenja ali po Tomislavu Brumcu tako imenovano točko sodobne higiene.

Navodila za sproščanje na zdravilnih točkah:

Obstanite 5 ali 10 minut v manjšem razkoraku, roke imejte iztegnjene ob telesu, zaprite oči, prisluhnite šelestenju listja, ptičjemu petju in začutite naravo.

Energetska voda:

Po obhodu energijske poti priporočamo pitje energizirane pohorske vode v hotelu Bolfenk.

Informacije:


V hotelski recepciji ali na telefonski številki
hotela Bolfenk +386 (0)2 603 55 00 ali
po e-pošti hotel.bolfenk@sc-pohorje.si

 

 

Facebook
Active Slo