Enodnevni program


Enodnevni progam se prične na Lentu, kjer nam zvoki harmonike Frajton Špele ob 10. uri izrečejo prisrčno dobrodošlico. Nato si v spremstvu vodnika ogledamo Hišo stare trte, ob kateri raste najstarejša vinska trta na svetu. V hiši je poseben prostor namenjen samemu Nadvojvodi Janezu prav zaradi njegovega pomena pri razvoju vinogradništva na Štajerskem. Po ogledu se odpravimo do Vinagove kleti v centru mesta, kjer imamo manjšo pogostitev in degustacijo vin. Vinagova klet je posebna znamenitost, saj jo opredeljuje kar nekaj presežnikov.  Obokani tuneli v dolžini več kot 2 km tečejo pod samimi mestnim jedrom in pokrivajo območje kar 20.000 km2. V sodih, kjer zorijo vrhunska Vinagova vina, pa je spravljenih 5,5 milijonov te žlahtne kapljice.

Iz centra mesta se z avtobusom odpravimo pod vznožja zelenega Pohorja. Vzpon na vrh Pohorja z gondolo predstavlja pravi panoramski ogled tega dela dravske doline in je res nekaj posebnega.  V hotelu Bolfenk na Pohorju nas čaka okusno kosilo. Po kosilu se odpravimo na lahkoten sprehod po energetski poti Bolfenk in se ob tem napolnimo z novo energijo.

Sledi vožnja z gondolo v dolino in nato z avtobusom do kraja Limbuš, ki se nahaja le nekaj minut vožnje stran. Ogledamo si cerkev Sv. Jakoba z znamenitim »vinskim oltarjem«.

Od tam se odpravimo do vinogradniškega posestva Meranovo, ki leži  na obronkih Pohorja v objemu vinogradov. Meranovo je bila vinogradniška posest Nadvojvode Janeza, ki navdušuje in vedno znova očara vsakega posameznika. Sledi ogled posestva, muzeja in kasneje degustacija vin.

Zvoki harmonike nas pričakajo tudi ob prihodu na posestvo grofov Krieghuberjev, bogatih prijateljev Nadvojvode Janeza. Tu bomo odkrivali še zadnje skrivnosti Nadvojvode, ki jih je zaupal vinogradnikom grofa Krieghuberja. Sledi večerja, glasba in ples. Od nas se bo poslovila tudi Frajton Špela, ki bo zaigrala in z našo pomočjo zapela nekaj znanih skladb.

Po uspešnem dnevu nas čaka samo še slovo in v upanju na ponovno snidenje pozdrav :


Na vaše zdravje!


Cena: € 60,00

Cena vključuje: 
• vse oglede po programu,
• vse vstopnine po programu,
• vse degustacije po programu,
• povratno vožnjo z gondolo,
• kosilo, večerjo in pogostitve po programu,
• spremstvo vodnika in spremljevalcev.

Opomba:
• cene veljajo ob minimalno tridesetih udeležencih,
• v ceni ni vključenega avtobusnega prevoza!

Prenesite si brošuro

Informacije in rezervacije:

Gabrijela Markuš

T:
+386 (0)2 603 55 00
E: gabrijela.markus@sc-pohorje.si
Facebook
Active Slo