Dvodnevni program


1. dan: Maribor in Pohorje

Ob 10. uri se srečamo v mestnem parku, pri Treh ribnikih. Skozi park se počasi odpravimo v center mesta do Vinaga. Tam nas pozdravijo zvoki harmonike Frajton Špele, sledi manjša pogostitev, pokušina vin in ogled vinske kleti. Vinagova klet je posebna znamenitost, saj jo opredeljuje kar nekaj presežnikov. Obokani tuneli v dolžini več kot 2 km tečejo pod samimi mestnim jedrom in pokrivajo območje kar 20.000 km2. V sodih, kjer zorijo vrhunska Vinagova vina, pa je spravljenih 5,5 milijonov te žlahtne kapljice.  

Po ogledu Vinagove kleti se odpravimo na Lent, predel mesta, ki leži ob reki Dravi. Tam nas pričakuje Hiša stare trte, ob kateri raste najstarejša vinska trta na svetu. Sledi kratek sprehod po Lentu in nato odhod do vznožja Pohorja.

Vzpon na vrh Pohorja z gondolo predstavlja pravi panoramski ogled tega dela dravske doline in je res nekaj posebnega.  V hotelu Bolfenk na Pohorju nas čaka okusno kosilo, pred tem pa namestitev v sobe. Po kosilu sledi počitek ali pa uživanje v Gorskem Wellness centru Bolfenk, kjer so vam voljo vodni užitki bazena in whirlpoola ter savne.

Ob 18. uri se v spremstvu animatorjev odpravimo na lahkoten sprehod po energetski poti Bolfenk, kjer se napolnimo z novo energijo. Po okusni večerji in vinu jo bomo še kako potrebovali , saj bomo ob prijetni glasbi plesali dolgo v noč.


2. dan: Pohorje in Meranovo

Po zajtrku se počasi poslovimo od Pohorja, na poti do gondole pa se sprehodimo in si ogledamo še  cerkvico Sv. Bolfenka, ki se nahaja v neposredni bližini. Sledi vožnja z gondolo v dolino in nato z avtobusom do kraja Limbuš, ki se nahaja le nekaj minut vožnje stran. Ogledamo si cerkev Sv. Jakoba z znamenitim »vinskim oltarjem«.

Od tam se odpravimo do vinogradniškega posestva Meranovo, ki leži  na obronkih Pohorja v objemu vinogradov. Meranovo je bila vinogradniška posest Nadvojvode Janeza, ki navdušuje in vedno znova očara vsakega posameznika. Sledi ogled posestva, muzeja in kasneje degustacija vin.

Zvoki harmonike nas pričakajo tudi ob prihodu na posestvo grofov Krieghuberjev, bogatih prijateljev Nadvojvode Janeza. Tu bomo odkrivali še zadnje skrivnosti Nadvojvode, ki jih je zaupal vinogradnikom grofa Krieghuberja. Sledi okusno kosilo z vrhunskim vinom, glasbo in ples tja do večernih ur.

Sledi le še srčno slovo in pozdrav na ponovno snidenje:


Na vaše zdravje!Cena: € 105,00

Cena vključuje: 
• vse oglede po programu,
• vse vstopnine po programu,
• vse degustacije po programu,
• povratno vožnjo z gondolo,
• nočitev v nadstandardnih sobah Hotela Bolfenk,
• zajtrk, 2x kosilo, večerjo in pogostitve po programu,
• spremljevalca.

Doplačila:
• turistična taksa 1,01 EUR po osebi,
• 10 EUR doplačila za enoposteljno sobo.
 
Opomba:
• cene veljajo ob minimalno tridesetih udeležencih,
• v ceni ni vključenega avtobusnega prevoza!


Prenesite si brošuro

Informacije in rezervacije:

Gabrijela Markuš

T:
+386 (0)2 603 55 00
E: gabrijela.markus@sc-pohorje.si
Facebook
Active Slo