Tridnevni program


1. dan: Maribor in Pohorje

Ob 10. uri se srečamo v mestnem parku, pri Treh ribnikih. Skozi park se počasi odpravimo v center mesta do Vinaga. Tam   nas pozdravijo zvoki  harmonike Frajton Špele, sledi manjša pogostitev, pokušina vin in ogled vinske kleti.  Vinagova klet je posebna znamenitost, saj jo opredeljuje kar nekaj presežnikov.  Obokani tuneli v dolžini več kot 2 km tečejo pod samimi mestnim jedrom in pokrivajo območje kar 20.000 km2. V sodih, kjer zorijo vrhunska Vinagova vina, pa je spravljenih 5,5 milijonov te žlahtne kapljice.  

Po ogledu Vinagove kleti se odpravimo pod Pohorje do hotela Arena. Sledi namestitev v sobe in okusno kosilo. Po kosilu je  ena ura namenjena počitku in kasneje možnost koriščenja Energijskega Welness centra Arena - Sveta savn. 

Ob 19. uri se zberemo v restavraciji hotela Arena, sledi večerja, ples in prijetno druženje do poznega večera ali ranega jutra..

2. Dan: Pohorje in Meranovo

Po zajtrku v  hotelu Arena bo dopoldan namenjen počitku in sprostitvi.  Ob 12. uri se zberemo in  se z gondolo odpravimo na vrh Pohorja. Vzpon na vrh Pohorja z gondolo predstavlja pravi panoramski ogled tega dela dravske doline in je res nekaj posebnega.

Čudovito naravo bomo občudovali tudi na Pohorju ob sprehodu do cerkvice Sv. Bolfenka in energetski poti, ki se nahaja nedaleč stran od hotela Bolfenk. Napolnjenim z svežo energijo nam bo še kako teknilo okusno kosilo v hotelu. 

Po kosilu se z gondolo vrnemo v dolino in nato z avtobusom odpravimo do kraja Limbuš, ki se nahaja le nekaj minut vožnje stran. Ogledamo si cerkev Sv. Jakoba z znamenitim »vinskim oltarjem«.

Od tam se odpravimo do vinogradniškega posestva Meranovo, ki leži  na obronkih Pohorja v objemu vinogradov. Meranovo je bila vinogradniška posest Nadvojvode Janeza, ki navdušuje in vedno znova očara vsakega posameznika. Sledi ogled posestva, muzeja in kasneje degustacija vin.

Zvoki harmonike nas pričakajo tudi ob prihodu na posestvo grofov Krieghuberjev, bogatih prijateljev Nadvojvode Janeza. Tu bomo odkrivali še zadnje skrivnosti Nadvojvode, ki jih je zaupal vinogradnikom grofa Krieghuberja. Sledi okusna večerja  z vrhunskim vinom, glasba in ples tja do večernih ur. Spanje v hotelu Arena.

3. Dan: Pohorje in Maribor

Po zajtrku se odpravimo na Lent, predel mesta, ki leži ob reki Dravi. Tam nas pričakuje Hiša stare trte, ob kateri raste najstarejša vinska trta na svetu. V Hiši je poseben prostor posvečen  Nadvojvodi Janezu. Zvoki harmonike, popularne narodno-zabavne pesmi in degustacija vrhunskih vin bodo pravi zaključek bivanja v Mariboru. Po ogledu Lenta se odpeljemo na Ptuj, v Terme , kjer nas čakajo celodnevni termalni užitki.

Sledi še srčno slovo in pozdrav na ponovno snidenje:


Na vaše zdravje!


Cena: € 176,00

Cena vključuje: 
• vse oglede po programu,
• vse vstopnine po programu,
• vse degustacije po programu,
• povratno vožnjo z gondolo,
• nočitev v nadstandardnih sobah Hotela Arena,
• 2x zajtrk, 2x kosilo, 2x večerjo in pogostitve po programu,
• triurno vstopnico za Energijski Wellness center Arena,
• celodnevno vstopnico za kopališče Term Ptuj,
• spremstvo vodnika (vodiča).

Doplačila:
• turistična taksa 1,01 EUR po osebi,
• 20 EUR doplačila za enoposteljno sobo.
 
Opomba:
• cene veljajo ob minimalno tridesetih udeležencih,
• v ceni ni vključenega avtobusnega prevoza!


Prenesite si brošuro

Informacije in rezervacije:

Gabrijela Markuš

T:
+386 (0)2 603 55 00
E: gabrijela.markus@sc-pohorje.si
Facebook
Active Slo