Zdravilne točke


Točke, ki gredo v prvem gozdičku od naselja Bolfenk, se vrstijo po čakrah z števili 1,3,5,6,7,4,2, ter 8.točka za cerkvijo,ki je točka čiščenja.
Čakra se drugače imenuje tudi energetski center telesa. Težave s čakrami pomenijo težave z različnimi energijami v telesu. Preko teh psihičnih centrov so povezani v dodločenih delih povezani z funkcijami v našem telesu in povezani z določenimi organi v našem telesu.


Točka 1
1.ČAKRA- 1.zdravilna točka
Zemeljska bazna čakra, ki jo spremlja element zemlja je rdeče barve in ima funkcijo, da daje telesu vitalnost, instinkt, preživetje in samoohranitev. Kvalitete te čakre so prizemljenost, individualnost, stabilnost, zdravje in pogum. Motnje so: pomankanje samozavesti, jeza in ženske težave partnerstva.

Točka 2
3.ČAKRA-2.zdravilna točka
Čakra solarnega pleksusa, je rumene barve, njen element je ogenj, funkcija, da poživlja živčni sistem in metabolizem. Organi: trebušna slinavka, želodec, jetra, žolč, mehur, mišice in živčni sistem. Kvalitete: osebna moč, volja, samokontrola, energija, toplota, mojstrstvo želja in prebuditev. Motnje: jeza, strah, sovraštvo, preobčutljivost, preveliko zavzemanje za kaj.

Točka 3
5.ČAKRA-3.zdravilna točka
Grlena čakra je nebeško modre barve. Funkcija: komunikativnost, zvoki in vibracije. Organi: grlo in usta. Kvalitete: izražanje resnice, govor, pisanje in umetnost, povezava miru in resnice, znanje in prijaznost. Motnje: depresivnost, težave z komunikacijo in težave z dihanjem.

Točka 4
6.ČAKRA-4.zdravilna točka
Čelna čakra (tretje oko), je indigo modre barve. Element je svetloba. Funkcija: poživlja in naredi bolj vitalne male možgane, centralni živčni sistem. Preko nje dobivamo vizijo. Organi:oči, nos, ušesa. Kvaliteta: intuicija, predstava, vpogled, koncentracija, čistost misli, predanost, usoda in realizacija duše. Motnje: glavoboli, težave z očmi in ušesi.

Točka 5
7.ČAKRA-5.zdravilna točka
Kronska čakra je vijolične barve. Funkcija je vibracija velikih možganov. Kvalitete: poenotenje višjega jaza z človeško osebnostjo, inspiracija, božansko eno. Motnje: pomankanje inspiracije, zmedenost, depresija, pozabljivost.

Točka 6
4.ČAKRA-6.zdravilna točka
Srčna čakra je zelene barve. Element je zrak. Funkcija je da prizemljuje življnsko silo iz višjega jaza v fizično telo. Kvalitete: brezpogojna ali božanska ljubezen, odpuščanje in umirjena strast. Motnje: težave z srcem, zatrtost ljubezni, čustvena nestabilnost, vtisnjene bolečine in neodpuščanja.

Točka 7
2.ČAKRA-7.zdravilna točka
Pokovna čakra je oranžne barve. Element je voda. Funkcija je asimilacija hrane, psihična moč, vitanost in seksualnost. Organi: jajčniki, genitalije, prostata in mehur. Kvalitete: dajenje in sprejemanje čustev, ugodje in sprejemanje novih idej. Motnje: prevelika potreba po hrani ali seksu, ljubusumje, posesivnost, težave z mehurjem.

Točka 8
8.zdravilna točka
Točka čiščenja preteklosti z procesiranjem bolečin, zamer, jeze, sovraštva, prekletstva. Z odpuščanjem in oproščanjem, če se spomnimo slabih trenutkov in jih poskusimo vizualizirat, jih v čustvih poskusit doživet in vtem trenutku oprostit. To v sodobnem jeziku imenujemo sodobna higiena, v starem jeziku pa spoved samemu sebi. To počnemo postopoma v časovnih pesledkih. Priporočeno je sprocesirati največ tri čusvene blokade na dan. Dobro bi bilo kombinirati to točko z ostalimi zdravilnimi točkami.
Za dobro počutje proporočamo trikratni obisk zdravilnih točk.

Facebook
Active Slo